KrÀmig one pot pasta med lax och spenat
A
B
C
D
E
3360kcal
Kalorier
128.3g
Protein
295.6g
Kolhydrater
133.2g
Fett
35 min
En enkel och smakrik allt-i-en-gryta dĂ€r pasta kokas direkt i en krĂ€mig ricotta- och grĂ€ddsĂ„s. Fylld med karamelliserad lök, tomater, spenat och lax. Perfekt vardagsrĂ€tt â minimalt med disk, maximalt med smak.
Ingredienser
Gul lök (stor)1 st
Vitlöksklyftor2 st
Smör2 msk
Ricotta250 gram
GrÀdde2 dl
Vatten (justera sÄ pastan tÀcks)4 dl
Cocktailtomater100 gram
Pasta350 gram
Laxfilé300 gram
FĂ€rsk spenat100 gram
Paprikapulver1 tsk
Torkad chili/flakes1 tsk
FĂ€rsk persilja0.5 dl
Muskot1 krm
Gör sÄ hÀr
Följ receptet
1. Skiva löken tunt och hacka vitlöken. TÀrna laxen i lagom stora kuber och stÀll Ät sidan.
2. SmÀlt smör i en stor gryta pÄ medellÄg vÀrme.
LÀgg i löken med en nypa salt. Rör ofta och lÄt den lÄngsamt karamelliseras tills den Àr mjuk och gyllene.
3. NĂ€r löken Ă€r klar â i med vitlöken. LĂ„t den frĂ€sa snabbt, bara tills den doftar gott.
4. Rör ner ricottan, hÀll pÄ grÀdde och vatten. Vispa ihop till en krÀmig bas.
5. SlÀng ner cocktailtomaterna och krydda med buljong, soja, chili, paprikapulver och peppar. (Lite muskot om du vill vara extra vass.)
6. VÀnd ner pastan direkt i sÄsen. Fyll pÄ vatten tills pastan nÀstan tÀcks.
7. LÄt sjuda pÄ medelvÀrme ca 20 min. Rör ofta sÄ det inte fastnar i botten.
8. NĂ€r ca 10 min Ă„terstĂ„r â lĂ€gg i laxkuberna och spenaten. Rör runt sĂ„ allt blandas.
9. Smaka av, justera kryddningen och toppa med persilja. Servera direkt, gÀrna rykande het!
Smaklig mÄltid!
SĂ€tt betyg
Ingredienser
Gul lök (stor)1 st
Vitlöksklyftor2 st
Smör2 msk
Ricotta250 gram
GrÀdde2 dl
Vatten (justera sÄ pastan tÀcks)4 dl
Cocktailtomater100 gram
Pasta350 gram
Laxfilé300 gram
FĂ€rsk spenat100 gram
Paprikapulver1 tsk
Torkad chili/flakes1 tsk
FĂ€rsk persilja0.5 dl
Muskot1 krm
Gör sÄ hÀr
Följ receptet
1. Skiva löken tunt och hacka vitlöken. TÀrna laxen i lagom stora kuber och stÀll Ät sidan.
2. SmÀlt smör i en stor gryta pÄ medellÄg vÀrme.
LÀgg i löken med en nypa salt. Rör ofta och lÄt den lÄngsamt karamelliseras tills den Àr mjuk och gyllene.
3. NĂ€r löken Ă€r klar â i med vitlöken. LĂ„t den frĂ€sa snabbt, bara tills den doftar gott.
4. Rör ner ricottan, hÀll pÄ grÀdde och vatten. Vispa ihop till en krÀmig bas.
5. SlÀng ner cocktailtomaterna och krydda med buljong, soja, chili, paprikapulver och peppar. (Lite muskot om du vill vara extra vass.)
6. VÀnd ner pastan direkt i sÄsen. Fyll pÄ vatten tills pastan nÀstan tÀcks.
7. LÄt sjuda pÄ medelvÀrme ca 20 min. Rör ofta sÄ det inte fastnar i botten.
8. NĂ€r ca 10 min Ă„terstĂ„r â lĂ€gg i laxkuberna och spenaten. Rör runt sĂ„ allt blandas.
9. Smaka av, justera kryddningen och toppa med persilja. Servera direkt, gÀrna rykande het!
Smaklig mÄltid!
SĂ€tt betyg