Ingredienser

Zucchini2 st
Gravad Lax150 gram
Olivolja1 tsk
Valfri riven ost150 gram
Avokado1 st
Ruccola40 gram
Färsk ost3 msk
Citron1 st
Gräslök5 gram
Honung1 krm
Svartpeppar1 krm
Salt1 krm

Gör så här

Följ receptet
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva Zucchini i tunna skivor, enklast är med en mandolin, men det går utmärkt att göra för hand också.
2. Lägg ut zucchini-skivorna på en plåt i ett rutmönster, ungefär 4x4 eller 5x5 rader - båda funkar fint. Låt skivorna överlappa lite så att de bildar en "matta".
3. Ringla över olivolja och strö på rikligt med ost. Täck hela ytan ordentligt med osten - det gör att zucchinin smälter ihop och håller formen när vi sedan ska vända på den. In i ugnen tills osten fått en fin färg!
4. SÅS: Dela citronen på mitten. Riv lite zest från skalet och pressa ur saften från ena halvan. Blanda sedan citronsaften, zest, honung, gräslök, salt & peppar tills du får en härligt syrlig och krämig färskoströra.
5. När zucchinin fått en fin gyllene färg i ugnen, ta ut plåten och låt den gärna vila en stund - den är minst lika god ljummen. Vänd sedan försiktigt på din zucchini-"matta" så att den håller ihop.
6. Montera med ruccola, avokado, lax, den syrliga krämiga färskosten och toppa med gräslök. Slå ihop den till en wrap och njut!
Smaklig måltid!
Sätt betyg